Få affugter tilbud - læs om affugtere bedst i test, find de bedste affugtere til kælder og vandskade - viden om du bør leje affugter eller købe affugter

Affugter tilbud bedst i test til kælder og vandskade

Christian Larsen

Christian Larsen

Med stor passion for indretning og vores samfund, skriver jeg brugbare artikler til danske medborgere - Har du tips? Skriv til os via vores kontaktformular her på Indeliv.dk

Med en affugter får du hjælp til at holde fugtbalancen i luften på et perfekt niveau. I alle rum, opholdsmiljøer, depotrum, kældre og på loftet – uanset hvor du placerer en, om du beslutter dig for at leje affugter eller købe affugter, så mindsker affugteren risikoen for fugt- og skimmelskader og giver et friskere indeklima. Med at købe eller leje affugter placeret, hvor du hænger vasketøjet, tørrer vasketøjet hurtigere. Det skyldes, at affugteren optager fugten samtidig med, at den blæser tørrere luft ud.

Hvis du har udskiftet brænde- eller oliefyret med en varmepumpe, skal du ikke opvarme kælderen på samme måde, som før. Her kan du købe en affugter og placere. Det er også praktisk i campingvogne, autocampere og andre køretøjer, når de f.eks. vinteropbevares og ikke brugt. Forskellige affugtere er tilpasset forskellige typer rum, læs mere i denne artikel om affugtere og få viden til at finde den rette løsning.

Affugter tilbud, leje affugter eller købe affugter?

Fra affugtning i et indendørs miljø til en krybekælderaffugter og leje af affugter ved vandskade. Dele af dit boligmiljø kan have en højere luftfugtighed, hvilket øger risikoen for fugt- og skimmelskader. Depotrum, kældre og lofter er særligt udsatte og dér kan en affugter mindske og forebygge risikoen for skader. Men en affugter er også fantastisk, hvis du for eksempel vil have vasketøjet til at tørre hurtigere. 

Hvis de er tale om fast brugen af en affugter som anbefaler vi at købe en affugter, det er smart at få en elektriker til at stå for indkøb og etablering, så er du sikker på at du får købt den affugter som passer dit behov. Og så er du fri fra at selv fundere på hvad affugter du skal købe.

Lej affugter vandskade

Hvis du er blevet ramt af en vandskade anbefaler vi leje af affugter, fordi at det oftest bliver billigere og så er det bedre for miljøet. Vi antager at du ikke skal bruge affugteren efter at vandskaden er udberedet.

Lej håndværker tilbyder montering og afhentning hvis du kontakter dem for leje af affugtere. De har også det rette mandskab til at reparere din skade.

Læs mere: Lej affugter og få vandskadeservice

Herunder i denne artikel oplister vi ting, der kan være gode at tænke på, når du skal købe affugter og ser nærmere på to top modeller med forskellige egenskaber. Få affugter tilbud her hvis du bor i København eller i Nordsjælland:

Få affugter tilbud her - Køb affugter, lej affugter
Få affugter tilbud her - Køb affugter, lej affugter

Hvad skal jeg huske på, ved køb af affugter?

– Affugtere er opdelt i nogle forskellige modeller: kondensaffugtere, kælderaffugtere og varmkondenserende. Kondensaffugteren bør anvendes i rum med temperaturer på fem grader og derover, for eksempel kældre. I tilfælde, hvor temperaturen i rummet kan falde (men ikke under nul grader), er det bedre at bruge varm kondens. En kælderaffugter kan bruges til miljøer, hvor det kan blive rigtig koldt, for eksempel husfundamenter.

 •  Tag højde for størrelsen på den overflade, du vil bruge affugteren til, fordi forskellige affugtere har forskellige rækkevidde. I beskrivelsen af de fleste affugtere er den maksimale rumstørrelse i kvadratmeter.
 • Alt efter hvor fugtigt rummet er, bør du også tage højde for kapaciteten i liter pr.
 • Skal affugteren placeres et sted i hjemmet, hvor den kan forstyrre, er det en god idé at tjekke dens støjniveau.
 • Mange affugtere har lignende grundfunktioner men adskiller sig alt efter om man ønsker ekstra funktioner såsom forskellige ventilatortilstande, timer og mulighed for kontinuerlig vandafledning.
 • Designet kan have en betydning, hvis det skal placeres et sted, hvor det vil blive set meget.
 

Du kan til enhver til udfylde vores affugter tilbud formular her på siden hvis du har brug for at leje affugter ved vandskade. Så vil du få en komplet pris på montering af afhentning. Lej affugter og få praktisk service til en fast lav pris. 

Afspil video om Få affugter tilbud her - Køb affugter, lej affugter

Affugteren MRD-10 er en topmodel fra Woods

I modsætning til mange af de andre modeller fra Woods, er denne affugter lille og kompakt, og velegnet til mindre områder, såsom små kældre og badeværelser. Dvs. et bud ved: køb affugter, som du skal have stående. Modellen har endnu ikke været med i nogen officielle test, men ser man nærmere på brugeranmeldelser, er det tydeligt, at denne model er meget populær. Den har udelukkende fået gode anmeldelser og bliver omtalt i positive vendinger, blandt andet fordi den er meget effektiv og nem at bruge.

Affugteren har et maksimalt arbejdsareal på 40 kvm, og en indbygget vandtank på 2,7 liter, så du ikke er afhængig af et afløb. Når tanken er fuld, stopper affugteren automatisk med at arbejde. Har du adgang til et afløb, er det også muligt at tilslutte en slange, så der er direkte afledning af vand fra affugteren.

Et populært køb af affugter

MRD-10 fra Woods er særligt populær blandt brugerne, og flere peger på, at maskinen er meget effektiv og brugervenlig. Flere brugere fremhæver desuden, at den takket være maskinens kompakte design og relativt lave støjniveau er nem at placere i hjemmet. Den er både nem at flytte rundt på, og nem at stille væk, og den er desuden så kompakt, at du med fordel kan have den med både i campingvognen og på båden.

Affugteren har et topmonteret håndtag, som nemt kan foldes op, og som giver dig en praktisk måde at flytte rundt på maskinen. Derudover vejer den ikke mere end ni kg – hvilket i forhold til mange andre affugtere er ret lille. MRD-10 har udsugningen i toppen, hvilket betyder, at den varme luft cirkuleres rundt i rummet, mens et vaskbart luftfilter sørger for, at besværlige luftpartikler bliver fanget i maskinen. Ifølge producenten selv har affugteren også en “varmepumpe”-effekt, da den afgiver mere varme under brug, end den forbruger i energi.

Indbygget hygrostat 

Modellen har en indbygget hygrostat, hvor du nemt kan angive, hvordan du ønsker, at luftfugtigheden skal være. Når niveauet er nået, slukker affugteren automatisk, og stiger luftfugtigheden igen, starter den igen. Dette er en rigtig god feature både i forhold til at sikre, at du når et vist luftfugtighedsniveau, men også for at holde strømforbruget nede. Det er også muligt at angive, at man kun ønsker en kontinuerlig affugtning i stedet for et bestemt niveau. Modellen fungerer ved temperaturer på + 5 ° C til + 35 ° C, og hvis temperaturen falder til under + 5 ° C, slukker affugteren automatisk. Hvis temperaturen så stiger over + 5 ° C, starter affugteren automatisk igen.

Affugteren arbejder med et lavt støjniveau på kun 46 dB, og har en kapacitet på 5,1 liter om dagen ved 20°C og 70% relativ luftfugtighed. Maskinen har en hastighedstilstand.

Derfor er Woods MRD-10 et godt valg

Denne affugter er særdeles velegnet til mindre områder, eller til behov for en luftfugter, der nemt kan transporteres og flyttes rundt. Modellen er både meget lille og kompakt i sit design, og så gør det praktiske håndtag på toppen affugteren ekstra overskuelig og nem at flytte rundt på. Både hvis du skal have den op og ned af trapper, og hvis du vil flytte den hjemmefra til for eksempel sommerhuset. Normalt er affugtere kun udstyret med hjul, mens de ofte er meget tunge. På trods af sin kompakte størrelse er affugteren meget effektiv. Så bare fordi du vælger en lille affugter, behøver du ikke gå på kompromis med effektiviteten.

Fordele ved dette affugter køb

 • Praktisk håndtag på toppen
 • Kompakt design
 • Effektiv affugtning af mindre områder
 • Nem at transportere

Ulemper ved dette affugter køb

 • Et mindre maksimalt arbejdsområde
 • Udvalgte specifikationer:
 • Maksimalt arbejdsareal: 40 m2
 • Affugtning ved 35 grader C og 80 % R.F: 14 liter / 24 timer
 • Tankvolumen: 2,7 liter
 • Lydniveau: 48 dB (A)
 • Vægt: 10 kg
 • Antal niveauer: 4
 • Arbejdsareal på 40 kvm

Hvad koster en affugter? Få affugter tilbud

Ved køb af affugter er du selvfølgelig nysgerrig på prisen. Denne affugter fra Woods koster omkring 3.000kr. Designet til at kunne affugte luften i rum på op til 40 kvadratmeter, hvilket betyder at du får meget for pengene.

Få affugter tilbud her - Køb affugter, lej affugter

Testvinder Affugter Frico SUN12

Velegnet til dig som ønsker en affugter med god kapacitet og relativt lavt støjniveau.

Et affugter køb velegnet til brug i kældre, badeværelser, vaskerum, opbevaringsrum, beboelsesrum mv. Udstyret med en justerbar digital hygrostat og et display, der viser aktuel luftfugtighed. Enheden har to blæserhastigheder, automatisk afrimning og indbygget filter. Enheden har indbygget opsamlingsbeholder med niveauovervågning og mulighed for tilslutning af afløbsslange. Lav vægt og et to meter langt tilslutningskabel med jordet stik gør affugteren nem at flytte efter behov.

Affugter pris ca: 3.000 kr

Specifikationer; 

 • Max værelsesstørrelse: Ingen information tilgængelig
 • Luftmængde: 80-105 m3/t
 • Kapacitet / dag: 12 l
 • Maks. lydniveau: 32-42 dB (A)
 • Effekt: 155 W
 • Fjernbetjening: Nej.
 • Antal hastigheder: 2
 • Tankvolumen: 2,6 l
 • Timerfunktion: Ja
 • Højde: 46,3 cm
 • Bredde: 30,0 cm
 • Dybde: 25,0 cm
 • Vægt: 11,5 kg

Du skal tænke over dette, før du køber en affugter:

Kapacitet: Har du en ekstrem høj luftfugtighed eller skal du bruge affugteren i et større rum, bør du anskaffe dig en større model med stor kapacitet. Vandbeholderen skal kunne rumme meget vand. Hvis du får en affugter, der er for lille, skal du tømme beholderen flere gange om dagen, hvilket er ret irriterende.

Rumstørrelse: Før du kan vælge den rigtige affugter, skal du først vide, hvor stort det område den skal dække er. Jo større areal, jo større og kraftigere skal affugteren være.

Prisen: Lad ikke prisen på en affugter være afgørende for dit valg. En rigtig billig model er ikke nødvendigvis dårligere end en dyrere model, eller omvendt. Sammenlign gerne flere forskellige affugtere med hinanden for at finde den, der passer bedst til dine behov. Prisen bør derfor ikke være den afgørende faktor for dit valg.

Model: Det miljø, din affugter skal placeres i, påvirker valget af, hvilken model der er bedst for dig at investere i. På opvarmede steder er kondensaffugtere gunstige, i garager kan kombiaffugtere gøre tricket og ved husfundering er affugtere perfekte. Tjek alle de forskellige typer, der findes, så din affugter passer på det sted, hvor den skal installeres.

Anmeldelser affugter test: For at finde ud af, hvilke produkter der lever op til deres kvalitetskrav, bør du se nærmere på anmeldelser fra både forbrugere og eksperter. De har erfaring med affugteren i praksis og kan give dig vigtig information.

Har du spørgsmål til os? Kontakt os her

Christian Larsen

Christian Larsen

Med stor passion for indretning og vores samfund, skriver jeg brugbare artikler til danske medborgere - Har du tips? Skriv til os via vores kontaktformular her på Indeliv.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookies & Privatlivspolitik

Gennem at besøge indeliv.dk så accepterer du vores cookie & privatlivspolitik samt persondatapolitik.

Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.
Cookie policy
We use our own and third party cookies to allow us to understand how the site is used and to support our marketing campaigns.