✓ Ophørsudsalg
✓ Ingen bytte- & returret
✓ 2-3 dages levering

Børnehaven er fyldt med overskudsmødre

oprettet d. under Mit guld

Børnehaven er fyldt med overskudsmødre

Børnehaven er fyldt med overskuds mødre - kan jeg følge med?

Den 30. april 2015 blev min søn Liam 3 år. Hans første fødselsdag i børnehaven. En stor dag!! Og jeg ville selvfølgelig gerne få ham til at føle sig helt speciel denne dag, selvom det er en dag han ikke kan blive ved med at huske. Han er jo alligevel så gammel at han er meget bevidst omkring hvad der foregår omkring ham. Så det var meget vigtigt for mig at gøre noget særligt. Og man kan da nogen gange tænke at man er skør, for han er jo egentlig ligeglad. Bare man er der, er nok for ham.
Meeeeen ikke nok for mig. Jeg havde jo godt fået fuldt med i hvad mødrene stiller an med af det ene og det andet total fancy mad til børnene til fødselsdage. Og jeg synes det er vildt fantastisk at nogen formår at være så kreative med maden, og få så sindsygt gode ideer. Så det ville jeg jo også vildt gerne, så min søn også kunne føle at hans mor gør noget særligt for ham ligesom alle de andre mødre. 
Sludder...... det er vist mere så jeg kan føle at jeg gør det samme som alle de andre mødre. For han føler nok ikke det helt store omkring det emne. Han er glad bare jeg tropper op i børnehaven. Tror jeg kunne have haft leverpostej madder med uden at det ville betyde noget:-) Men det er vel også okay at jeg gerne vil føle det sådan. Og føle mig ligeså god og overskudsagtig som de andre mødre. Og måske også lidt for at gøre op med den dårlige samvittighed omkring at man arbejder meget, og har gang i mange ting med forretningen, som bare kræver meget tid. Så jeg googlede og googlede og forsøgte at finde nogle gode ideer. For min ubrugelige hjerne kunne INTET finde på selv. Jeg tror jeg er bedst til impulsive ideer..... ikke så meget "få en ide her og nu". Nettet svømmede i en masse gode og kreative ideer. Men jeg var også lige nødt til at holde det op mod hvad jeg kunne nå at lave. For noget af det jeg fandt så meget omstændigt ud, og jeg tror slet ikke at mine kreative talenter ville kunne række. Og så meget tid havde jeg heller ikke til at nå at lave det. Og da jeg er ene mand i min virksomhed kunne jeg ikke holde fri, for var også nødt til at holde fri på hans fødselsdag når jeg skulle om i børnehaven og gøre klar til gæster om aftenen. Så var nødt til at kunne nå det onsdag aften efter Liam var kommet i seng. Så faldt jeg over nogle boller der var "klædt ud" som mariehøns, og kom til at tænke på mariehønen Evigglad og Søren snegl. Juhuuu det kunne jeg da nemt lige lave. Og så endda med et lille tema. Tadaaaa...Jeg har overgået mig selv... hehe:-)

          
Processen:

I dagene op til fik jeg klippet store brune snegle (uden sneglehus) ud i karton, og så var planen at sætte en kanelsnegl oven på karton sneglen, og resultatet; en komplet Søren snegl. Det skal lige siges at jeg lokkede min mor til at bage sneglene. Hun har sådan en god opskrift og ingen kan bage dem ligesom hun kan:-)  (hør violinen spille og englene flyve tra la la la la)  - hehe. Og det ville hun selvfølgelig gerne - også selvom jeg ikke havde sendt hende store bedende og blinkende dådyr øjne og overdynget hende med smigrer om hvor gode hendes snegle var.
Så tog jeg mig selv af bollerne. Møg opgave!!!!! At bage dem var ikke noget problem. Jeg fandt bare opskriften på kogebogen.dk og den var nem og lige til. Så skulle de pyntes som mariehøns. Havde købt smarties som skulle være mariehønens prikker. og mørk chokolade som skulle smeltes og så kunne jeg optegne øjne og vinger med det. Havde købt rød frugtfarve til glasuren, og tanken var så at dyppe bollerne så de blev røde på hele toppen. MEN uanset hvor tyk jeg lavede glasuren, så kunne jeg ikke få det til at lade være med at glide af bollerne. Æv æv æv... Grrrrrrrrrr. Det tog mig hele aftenen at lave de boller fordi det drillede sådan. De blev ikke perfekte men var egentlig alligevel ret godt tilfreds med resultatet. 
Som prikken over i'et - dog uden for temaet - havde jeg besluttet at der også skulle være frugt/grøntsags spyd. Liam er en frugt og grøntsags dreng, og giver ikke helt vildt meget for søde sager (bortset fra vingummi ♥ ). Og fødselsdagen skulle jo være i hans ånd, så selvfølgelig skulle der være frugt. Udfordringen var så at det jo selvfølgelig skulle være frisk skåret når jeg kom om til børnehaven til middag. Og jeg havde et møde i Silkeborg om formiddagen så det kunne jeg ikke nå. Heldigvis tilbød min søde praktikant Nadia at gøre det for mig. YES.... TAK TAK TAK.
Så faldt det hele alligevel på plads, jeg nåede om i børnehaven til kl. 12, og sad og hyggede med mens de spiste de første 2 stykker rugbrød inden jeg kunne servere de gode sager. Og det blev spist rub og stup selvom de skulle spise rugbrød først. Det havde jeg nok ikke lige regnet med. Liam spiste selvfølgelig hverken boller eller snegl, men til gengæld spiste han frugtspyd for en 5-6 børn ☻
Så selvom jeg havde behov for lidt hjælp her og der, for at få det til at gå op, så følte jeg mig virkelig som en super god og overskuds agtig mor, og min søn var virkelig glad, og nød at være i centrum den dag.

        

En fantastisk følelse som mor ♥  Så kan man lidt igen og den dårlige samvittighed over at være travlt, er væk for en stund. Og det er fint for mig - det kan jeg godt holde mig kørende på. Det kan være svært nogle gange at få det hele til at gå op i en højere enhed som selvstændig og mor. Jeg synes dog oftest at det lykkedes for mig at få tingene løst, selvom det nogle gange bliver i 11. time. Heldigvis er det mere end godt nok til min dejlige familie ☻

/Heidi ♥


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar