✓ Ophørsudsalg
✓ Ingen bytte- & returret
✓ 2-3 dages levering

Køkkenhave for kvinder - uden grønne fingre

oprettet d. under Livsstil

Køkkenhave for kvinder - uden grønne fingre
Køkkenhave for kvinder - uden grønne fingre
Køkkenhave for kvinder - uden grønne fingre

KØKKENHAVE FOR "IKKE HAVE-KVINDER"

Har jeg grønne fingre? NEJ bestemt ikke. Da Christian og jeg købte hus, var der den ulempe at der fulgte en arkitektegnet have med. Det ser hamrende godt ud.... bevares.... MEN, det skal jo også lige passes. Heldigvis ingen blomsterbede eller lignende, men en masse buske og små træer som skal holdes nede og beskåret, som så også står i bede der skal holdes fri fra ukrudt. Se en have bestående udelukkende af græs er lige noget for mig. Og så alt andet man gerne vil dekorere med skal holdes i potter. Det er noget jeg kan styre. Men nu var haven jo som den var. Så Christian og jeg lavede den aftale at hvis han passede det uden for så passede jeg det inden for. Og vi synes begge to, at vi hver især har fået en fordelagtig aftale
- så det var jo rigtig fint ♥
Men da jeg så kom på ideen at det kunne være mega hyggeligt og idyllisk hvis vi fik en køkkenhave. Nu når vi har Liam, så var det da oplagt med en køkkenhave, så man kunne gå ud og grave grøntsager og kartofler op sammen med ham.
Så var farmand lige oppe og markere sig..... "Jeg skal ikke have mere at passe ude i den have - hvis du vil have køkkenhave så må du SELV passe den".
WHAT..... nu står verden da ikke længere - vil han ikke engang passe min køkkenhave - jamen jeg vasker jo hans tøj (hehe ☻).
Bob bob... den var svær... den var svær... what to do? Come on Heidi - det kan du da godt!!!! Jahaaa selvfølgelig kan jeg det. Det er da bare lige....

Projekt køkkenhave sæt i gang!

Hmmm hvad vil jeg gerne have, og hvor vil jeg gerne have det. Foran udestuen kunne være rigtig hyggeligt. Der var på det tidspunkt et tilgroet bed af en blanding af roser, lavendel og måske en 3. ting - busklignende noget, som var rodet helt sammen. Det var ikke blevet passes af de forrige ejere, og vi (læs Christian) havde ik' evnerne til at rode op i det, og få det til at se pænt ud. Så i de sidste 5 år, havde vi egentlig snakket om at det sku' fjernes.
Perfekt. Det er det jeg gør. Graver det hele op, sætter nogle pallerammer og vupti vupti. Og hvis jeg stabler nogle pallerammer til at plante i fremfor direkte ned i jorden, så ser det både dekorativt ud... og jeg skal ikke bukke mig så langt når jeg skal grave:-) Det er da win win!!!

Jeg fik arbejdstøjet på og kom igang med gravearbejdet. Nogle af lavendel planterne fik jeg afsat til min søde svigerinde, så det hele ikke bare gik til spilde. Og så skal jeg lige hilse og sige, at roser filtret sammen med noget buskværk og lavendel, som har stået der i en 10 år eller mere - det graver man da ikke bare sådan lige op. Så det tog mig jo nærmest en hel dag at få det bed tømt og jorden fordelt. Og hele tiden stod Christian og kiggede ud af vinduerne og smilte (læs → grinte indvendigt), over hvordan jeg knoklede. Man sku' tro han synes jeg aldrig knokler. Han ku' da ikke tage mere fejl:-)

Christian skaffede mig et par gamle pallerammer fra mine forældres arbejde, og vi havde noget rustik olie i gemmerne, som jeg ville male dem med. Det viste sig så at de her gamle pallerammer var fyldt med hæfteklemmer, fordi de åbenbart har været overfyldt med papir der har været hæftet fast. Og de her åndsvage hæfteklemmer sad mega godt fast. Grrrrrrrr........ Fik næsten alle ud, men måtte opgive med nogle stykker. 
Fik rammerne sat op, malet, jord/muld fra vores kompostkasse blev fyldt i. Og Liam var en stor hjælp :-) tihi.....
Så nuttet med hans egne arbejdsbukser, havehandsker og lille skovl og rive ♥

 

          
Brugsseddel til dem der vil prøve det derhjemme: 

Pallerammer (For guds skyld køb nye, eller kig dem ordentlig efter hvis du bruger gamle - og lad ikke din mand vælge dem:-) )
Olie med rustik look
Muld fra kompost - eller købte poser. Bedst fra kompost dynge
Voila!!!!

Tja..... så stod de der i en måneds tid og så flot ud. "Hva... skal du ikke have noget i de der kasser".. spurgte Christian nok så fint en dag. "Nårh ja"... det skal jeg da vist til at have gjort noget ved inden det bliver for sent. Mig ud på planteskolen i min lille Aygo. Kartofler, gulerødder, spinat og krydderurter én mas. Indtil jeg begyndte at læse bag på poserne på de her krydderurter. Stå i mørke, stå i lys, i køleskabet, ud af køleskabet osv. osv...... ØH.... jeg køber bare dem der er lige til at sætte ud!!! Bonus ide: Jeg prøver da også lige en peber plante. Mega sjovt..... mon den kan gro.
Kom hjem og plantede på livet løs og Liam hjalp til. Han morede sig helt vilt med det. Alle krydderurter fik deres egen kasse.
WAUW.... se lige billederne - ser det ikke flot ud. Var/er meget stolt af mit projekt!!!


 
Dagen efter lå alle krydderurterne ned i stedet for at stritte lige så pænt (jeg er så ked af... den hænger ned af... :-) ) Christians kammerat Heinze som er anlægsgartner kiggede tilfældigvis forbi den dag og kommenterede mine krydderurter. "Altså jeg evd simpelthen ikke hvad der sker - jeg plantede dem lige igår, og nu ligger de bare der". "Heidi - det er altså alt for tidligt at plante krydderurter ud. Det er for koldt om natten Dem kan du først plante ud til sommer". VERDAMT - en ommer. Ind i potter med dem, men kunne kun redde timian'en. 
Så blev krydderurtekassen fyldt op med jordbær skud fra naboen i stedet for. 
Dagen kom hvor vi kunne begynde at høste vores "frugter". Tja.... hvad skal jeg sige.... hvis alt det arbejde kun kan give 2-3 kartofler pr. plante og 1 gulerod pr. plante, så er det da ikke meget ved. Min bonus mor fortalte om hendes dårlige høst i år grundet det dårlige vejr, i forhold til sidste år som var fantastisk. Den hopper jeg på. Det er vejret og ikke mine evner som køkkenhave mutter den er galt med.
Men det vigtigste var jo alligevel også at Liam og jeg hyggede os helt vildt med at plante det, og med at tage det op igen når det skulle spises. 
Og jeg synes også at det var ret fedt at kunne sige til gæster, at det i spiser nu er hjemmeavl:-)
Sjovt nok her i sensommeren hvor det hele er tømt og spist, så er der begyndt at komme nye kartoffel planter - i gulerodskassen??????
How did that happen...? Liiiaaaam :-)?

          


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar