✓ Ophørsudsalg
✓ Ingen bytte- & returret
✓ 2-3 dages levering

Boligtrends i 2018 - Hvad vil du kaste dig over?

oprettet d. under Bolig & indretning

Boligtrends i 2018 - Hvad vil du kaste dig over?

Boligtrends i 2018 - Gæsteindlæg


Gæsteindlæg fra Lise Sandholm - online markedsføringspraktikant hos indeliv.

 

Vi har snart nået det første kvartal af det nye år, og er ifølge kalenderen trådt ind i den første forårsmåned. Selvom vejret udenfor endnu ikke helt ligner og føles som noget, der hører foråret til. Herhjemme får jeg i hvert fald drukket rigelig af varme drikke, for at kunne holde på varmen.

Foråret er en sæson, der for mange af os betyder tid til forbedringer og fornyelser.
De oversete nullermænd, der har hobet sig op i løbet af vinteren, afsløres af den skarpe forårssol. Og i takt med at vi får flere solrige dage, for jeg nok som mange andre en fornyet energi.
Det er således et perfekt tidspunkt, at fortage en grundig oprydning på boligen - og for alvor skille sig af med det, der er forældet, kedeligt eller ubrugt. Således der er plads til nyt!

For at få inspiration til, hvad der skal i mit hjem, har jeg undersøgt de største tendenser i 2018 inden for boligindretningen. Og det tyder bestemt ikke på, at 2018 bliver kedelig. Det kan måske også give dig en idé om, hvilke spændende fornyelser, der skal ske i dit hjem i år.

 

Hokus pokus, farver i fokus
Lyse og neutrale farver og nordisk minimalistiske stil, har i årevis været dominerende i mange hjem. Den tendens vil nu vende. Dybe og kraftige farver vinder indpas, og skaber kontrast til alt det hvide og glatte - på en afstemt manér. Ikke kun på væggene, men også på tekstiler og materialer. Det synes jeg alt sammen er med til, at give dit hjem et mere modig og unik udtryk.

 

Farvebombe
Alverdens farvekombinationer er med den etniske stil tilladt i år, hvilket er en ret usædvanlig. Hold dig gerne til velovervejet kontraster eller tone-i-tone farver, der giver et harmonisk farvespil. Den velkendte farvevirksomhed Pantone, har kåret de friske lilla farve ”Ultra Violet” som årets farve. Men brune jordfarver og varme nuancer vil også særligt være et hit i år.

 

A whole new world
Er du også vild med at rejse? Vi tager generelt mere inspiration og rejseting med hjem ude fra. Ikke souvenirs, men de fine fund og genfortolkninger af etniske stemninger. Særligt trender de sydlandske og eksotiske fornemmelser. Art-Deco stilen fra 20’erne, er noget Bloomingville i sæsonen SS18 er præget af. Stilen har en sprudlende farvepalette - og et sofistikeret og eksklusiv look, der giver et væld af muligheder.

 

        

Hjem, kære hjem
Flere af os vælger at personliggøre sit hjem, så det udtrykker vores personlige stil. Det kan være gennem arvetrykker, retro, etniske eller unikke ting, der siger noget om os. Boligindretningen må gerne have skæve kanter og en historie, som vi måske selv kan relatere os til. Det hænger sammen med, at vi gerne vil have mere plads en hjemlig følelse, nærvær og ikke mindst, det autentiske.

 

Ice ice baby
Kølige metaller med blanke overflader som f.eks. krom, stål eller sølv, vinder i produktnyhederne mere frem i år. Efter at metaller som messing og kobber i flere sæsoner har været de dominerende.
Det passer rigtig godt til de varme og brændte nuancer i år.

 

Mormors marmor
Marmor slog igennem over flere omgange i 1900-tallet. I 2017 var det trenden hot igen, og den vil forsætte i år. Organiske materialer er blevet populære i indretningen i fremtræden af tankegangen om bæredygtighed. Marmor giver et elegant udtryk til dit hjem, der har en form for storslåethed over sig - uden at bliver for meget, synes jeg.

Tekstiler her og der
Trenden med tekstiler i indretningen fra sidste år vil forsætte i 2018. Tekstilerne tilfører mere hygge og varme til hjemmet. Vi ser lange gardiner, særlige vævninger og tæpper, sofapuder og bløde materialer som velour er i fokus. Gerne i præg af art-deco stilen, som giver et luksuriøst look.

 

Kæmpe planter og farverig glas
De små fine grønne planter i det botaniske univers, vil stadigvæk være at finde i mange danske hjem i 2018. I år har potteplanterne dog fået vokseværk, og vi vil se så store planter, at de kan udgøre en skulptur i boligen.
Det gælder f.eks. den populære palmelignende monstera-plante.
Vi er genrelt glade for luksuriøst keramik, og i 2017 begyndte glas at vinde mere indpas. Det forsætter i år, og vi vil særlig se til farverig glas, der giver lethed til hjemmet.

 

        

 

"To sum up"
Art-deco stilen er i høj kurs, der giver et eksklusivt og luksuriøst look i boligen, som ligner nok fra den etniske stil fra nær ækvator. Vi er blev mere modige med, at bruge farver over alt, og særlig i tekstiler. Det sker som en modreaktion på alt det minimalistiske, der dominerer i mange hjem. Særlig ultra violet, brune jordfarver og varme nuancer bliver et hit. Vi vil generelt set gerne have et mere unik og personligt udtryk, og der bliver derfor plads til arvestykker, rejsegenstande og ting, der siger noget om os. For vi dyrker det autentiske og bæredygtige, og derfor bliver det uperfekte og diversitet helt perfekt i 2018. 

 

Hvilke tendenser vil du følge for boligindretningen i år?

 

Kh. Lise


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar